طرز تهیه حلوا زعفرانی

حلوا یکی از دسرهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روش های بسیار متنوعی آماده و سرو میشود. در این مطلب طرز تهیه حلوای زعفرانی را آماده کرده ایم، درست کردن این حلوا زیاد طول نمی کشد اما اگر بتوانید مطابق دستور و کامل آن را جا بندازید قطعا یک حلوای خوش طعم و لذیذ خواهید داشت ; پس همراه ما باشید :

حلوا زعفرانی

مواد لازم حلوا زعفرانی

  • زعفران دم کرده: 1/4 لیوان
  • شکر : یک لیوان
  • آرد سفید : 2 لیوان
  • پودر هل : در صورت تمایل مقداری
  • کره: 100 گرم
  • روغن مایع: نصف لیوان
  • گلاب: 1/4 لیوان
  • آب : یک و نیم لیوان

حلوا زعفرانی

طرز تهیه حلوای زعفرانی :

برای درست کردن این حلوا ابتدا زعفران ، شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، بعد از اینکه شربت یکدست شد از روی حرارت بردارید.

در این میان آرد را الک کرده و داخل تابه ای تفت دهید تا خامی آن از بین برود و رنگش تغییر کند، دقت کنید در این مرحله آرد را باید مرتب هم بزنید تا نسوزد.

وقتی رنگ آرد کاملا تغییر کرد میتوانید روغن و کره را اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا به رنگ قهوه ای کمرنگ در بیاید. بعد از این مرحله آرد را از روی حرارت برمیداریم و شربت آماده شده را به آن اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط میکنیم تا حلوا از گلوله گلوله بودن و شل بودن در بیاید.

تقریبا 10 تا 5 دقیقه طول می کشد تا حلوا سفت و یکدست شود.ولی اگر باز هم احساس کردید حلوایتان شل است 3-2 دقیقه دیگر هم روی حرارت تفت دهید .در مرحله آخر گلاب و هل را به حلوا اضافه کنید تا عطر گلاب در اثر حرارت از بین نرود. بهتر است مراحل درست کردن حلوا بر روی شعله پخش کن انجام شود تا حرارت بصورت یکنواخت پخش شود و آرد یکدست تر تفت داده شود.

 

نکاتی برای طرز تهیه حلوا زعفرانی:

  • برای درست کردن حلوای زعفرانی میتوانید از آرد برنج و آرد سنگگ هم استفاده کنید و تنها فرقش این است که رنگ حلوا با آرد سنگگ تیره تر و با آرد برنج روشن تر و چسبندگی کمتری دارد.
  •  در تهیه حلوا مجلسی زعفرانی می‌توانید علاوه بر آرد سفید از آرد برنج و سنگک هم استفاده کنید. آرد سنگک باعث تیره‌تر شدن رنگ حلوا می‌شود. آرد برنج هم علاوه بر اینکه باعث روشن‌تر شدن رنگ حلوا می‌شود موجب کم شدن چسبندگی حلوا نیز می‌شود.
  •  در هنگام هم زدن آرد و شربت حلوا بهتر است از قاشق چوبی استفاده کنید.
  •  اگر حلوا سفت شد با اضافه کردن کمی روغن مایع مشکل را رفع کنید.
  •  در تفت دادن آرد باید صبور باشید. حرارت دادن آرد با دمای بالا و همچنین هم نزدن آن باعث سوختن آرد می‌شود. اگر آرد در حین تفت دادن بسوزد، حلوا در نهایت تلخ می‌شود علاوه بر آن بافت و رنگ حلوا هم یکدست و زیبا نمی‌شود.
  • میزان شیرینی حلوا به سلیقه شما بستگی دارد. می‌توانید میزان شکر ذکر شده در مواد اولیه را کم و زیاد کنید.

 

نکات تکمیلی در مورد حلوا زعفرانی

حلوا زعفرانی جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50دقیقه میباشد .
حلوا زعفرانی را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

 

خواص آرد گندم:

  • گندم دارای خواص بسیار زیادی است که حتی بعد از تبدیل شدن آرد هم خواص آن حفظ میشود برای بهره مندی از خواص آن بهتراست از آرد گندم کامل استفاده نمایید.
  • گندم برای درمان کم خونی و بهبود آن مفید است.
  • گندم مشکلات دوران بارداری را از بین میبرد و برای درمان نازایی توصیه میشود.
  • جوانه گندم موجب کنترل  سطح کلسترول شده و از قلب محافظت میکند.
  • جوانه گندم حاوی ویتامین B بوده و برای درمان دستگاه گوارش و بیماری‌های پوستی مفید است.