طرز تهیه یتیمچه

یتیمچه شباهت بسیار زیادی به خوراک بادمجان دارد و خیلی سریع و آسان آماده میشود، این غذای پر خاصیت را میتوانید به راحتی  آماده کرده و به عنوان یک وعده غذای کامل به همراه نان و سبزی میل کنید.

Image result for ‫طرز تهیه یتیمچه‬‎

 

مواد لازم برای یتیمچه

    • گوجه فرنگی متوسط 6 عدد
    • پیاز متوسط 3 عدد
    • بادمجان بزرگ 6 عدد
    • سیر 4 حبه
    • روغن نصف پیمانه
    • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
    • نمک 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه یتیمچه :

برای درست کردن یتیمچه ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و برش بزنید سپس در آب و نمک بخوابانید تا تلخی اش از بین برود.

در این میان پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود ، نمک و زردچوبه را افزوده و تفت دهید تا خوب سرخ شود.

در مرحله بعد گوجه ها را شسته و حلقه ای خرد کنید سپس آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید تا با شعله کم به همراه پیاز ها سرخ شده و آب بیاندازد. 

در آشپزی ایرانی همراه ما باشید

 

بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه بادمجان‌ها را روی گوجه به صورت مرتب بچینید. فلفل دلمه‌ای‌هایتان را نگینی ریز و سیب زمینی‌ها را به صورت حلقه‌ای خرد کنید.

فلفل‌ها را روی بادمجان‌ها بریزید و بعد از آن سیب زمینی‌ها را به صورت مرتب روی آن‌ها بچینید. در آخرین مرحله رب گوجه فرنگی را با نصف لیوان آب مخلوط کنید تا رب کاملا در آن آب شود و به آن نمک، فلفل و زرد چوبه بزنید.

سپس آن را روی مواد داخل قابلمه بریزید و مقدار بسیار کمی روغن نیز روی آن‌ها بریزید. در قابلمه را روی آن قرار دهید و حدود 30 تا 40 دقیقه اجازه دهید تا مواد پخته شوند و یتیمچه شما آماده شود.  

 

نکاتی برای طرز تهیه یتیمچه:

  • بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن و خرد کردن حتما در آب و نمک بخوابانید تا تلخی اش از بین برود.
  • برای اینکه یتیمچه مقوی تر شود میتوانید کمی گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز سرخ کنید و بعد از اینکه پخته شد باقی مراحل را ادامه دهید.
  • اگر این غذا را به روش نیشابوری ها طبخ کنید باید داخل آن عدس و نخود بریزید و برای سرو از نعنای داغ استفاده کنید.
  • به جای بادمجان میتوانید از کدو استفاده کنید و یا ترکیبی از هر دو را یعنی هم بادمجان و هم کدو را بکار ببرید.
  • افزودن سیر خام به این غذا طعم بسیار لذیذی به آن می دهد.
  • این غذا را با نان سنگک تازه و سبزی خوردن و دوغ میل کنید.

 

خواص بادمجان:

  • آب بادمجان علاوه بر اینکه به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، یک ماده ملین کننده قوی است، باعث کاهش کلسترول، بهبود جریان خون و دفع سموم از بدن می‌شود.
  • مواد مغذی موجود در بادمجان علاوه بر کمک به آرامش اعصاب، به کاهش فشار خون، بهبود عملکرد کلیه، تحریک گردش خون و کاهش کلسترول کمک می‌کند.
  • آب بادمجان به دلیل دارا بودن اسکوپولتین و سوروبارون به عنوان ضد التهاب عمل کرده و باعث آرامش اعصاب می‌شود.
  • این ماده همچنین حاوی عناصر غذایی گیاهی است که به رشد مغز کمک می‌کند و یک درمان موثر برای سندرم روده تحریک پذیر (IBS) است.
  • آب بادمجان با سرطان مبارزه می‌کند؛ زیرا حاوی «تریپسین» است، ترکیبی که می‌تواند سلول‌های ایجاد کننده سرطان را خنثی کند. همچنین به دلیل اینکه حاوی بتاکاروتن است، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.
  • آب بادمجان به مهار آنزیمی که می‌تواند منجر به دیابت نوع ۲ شود، کمک می‌کند. هرگونه رادیکال آزاد در بدن را که می‌تواند به سلول‌های سالم حمله کند، کاهش داده و از تشکیل لخته خون جلوگیری کرده و مویرگ‌ها را تقویت می‌کند.

منبع : نمناک